Tuesday, 2 February 2010

THE FIX 2010 PROGRAMDet Akademiske Kvarter, Logen & Ole Bull Scene

The Fix er vårens største arrangement for klubbmusikk i Bergen. Det Akademiske Kvarter, Logen Teater og Ole Bull Scene taes alle i bruk for å kunne presentere dette omfattende programmet, alle scener fylles av artister som på hver sin front representerer strømninger innen ny alternativ og elektronisk musikk.

Sjekk vår mini-nettside her: www.thefix.no

The Fix 2010 inngår i Bergenfest Dagspass fredag 30. april som er tilgjengelig via alle Billettservice’ utsalgssteder. I tillegg til hele The Fix-festen har du også anledning til å gå på alle de andre flotte konsertene som inngår i Bergenfest Dagspass fredag 30. April. Aldersgrense 18 år

Kjøp billett her: http://www.billettservice.no/html/evinfo.htmI?CNTX=3123405&l=NO&C=
Billettene koster foreløpig bare 270/225 + bill. avgift , så her gjelder det å være tidlig ute.

The Fix presenteres av:
Bergenfest http://www.bergenfest.no
EKKO http://www.ekkofest.no/

I samarbeid med:
Aktive Studenters Forening http://www.asf.uib.no/
Studentforeningen Borg http://weareborg.info/
Ståoppjazz http://www.staoppjazz.no/
Øyafestivalen http://www.oyafestivalen.com/

Artistomtaler:
LINDSTRØM & CHRISTABELLE
Romfareren Lindstrøm har ankret opp på en glitrende liten planet. Planeten heter Christabelle og gir perfekt feste for episk nydisko. Allerede for nesten to år siden dukket de første smakebitene på Lindstrøms materiale med Christabelle opp på nettet, og siden da har forventningene vært store til både et full-lengders album og et mulig live-samarbeid. Resultatet i form av utgivelsen ”Real Life Is No Cool” er overveldende bra, og har fått strålende anmeldelser fra et samlet pressekorps, kanskje årets plate i 2010 (selv om den vel egentlig kom på slutten av 2009), fra en kommende superstjerne innen elektronisk danseemusikk. Albumet er på mange måter Lindstrøms første ordentlig popplate. Samarbeidspartneren Isabelle H. Sandoo. alias Christabelle (også kjent som Solale) har bidratt både som vokalist og låtskriver.
http://www.feedelity.com/

JAGA JAZZIST
Det meget produktive musikkollektivet Jaga Jazzist har alltid vært noe eget på den norske musikkscenen, befriende uforutsigbare og musikalsk utfordrende. Bandet har eksistert i over femten år, og har hele tiden vært en spydspiss innen eksperimentell jazz-rock, nå er de endelig klare med nytt materiale. Albumet "One-Armed Bandit" er deres hittil mest ambisiøse prosjekt, en innbydende, velstrukturert musikalsk miks inspirert av så vel Frank Zappas lekne progrock som av komponistene John Adams og Philip Glass’ frenetisk galopperende og repeterende rytmikk. Bandet bobler over av musikalsk friskhet, overskudd og idémangfold. I et forsøk på å beskrive det nye materiale har de selv litt fleipete uttalt at det høres ut som om ”Wagner møter Fela Kuti”, hvis det stemmer så gleder vi oss allerede til årets Fix konsert.
http://www.jagajazzist.com/

SERENA MANEESH
Etter et lengre opphold i studio er endelig Serena Maneesh tilbake med nye låter. Nylig signerte bandet med det britiske plateselskapet 4AD, og de er allerede bekreftet til flere viktige festivaler i 2010. I mars kommer oppfølgeren til det selvtitulerte album fra 2005. Serena Maneesh er lyden av intens støy og pulserende rytmer, som skjuler vakre harmonier og melodiføringer. Musikken er inspirert av blant annet Velvet Underground, My Bloody Valentine, The Stooges og Spacemen 3. Disse inspirasjonskildene forklarer noe av variasjonen i musikken, i tillegg til at bandmedlemmene har bakgrunn fra både metall og punk. Serena turnerte verden rundt i i to år etter sin kritikerroste debut i 2006, og har således allerede bygd opp en imponerende fanskare. Turnerunden inkluderte høyprofilert supportturneer for Nine Inch Nails, og The Dandy Warhols.
http://www.serena-maneesh.com/

FUJIYA & MIYAGI
Fujiya & Miyagi er en trio fra Brighton. De møttes som følge av at de tre medlemmene, Steve Lewis, David Best og Matt Hainsby, delte interessen for blant annet tidlig 90-talls elektronika og tysk krautrock fra 70-tallet. Deres disco-krautrock har klare referanser til legender som Can og Neu!, men også til post-punkere av nyere dato som f.eks LCD Soundsystem. Selv om referansene er tydelige er lydbildet deres både friskt,tiltalende og unikt. De lager rett og slett veldig bra musikk, ta en dose krautrock, en liten kladd Aphex Twin, en dæsj Serge Gainsbourg, to teskjeér Pink Floyd, krydre godt med Brian Eno'sk tryllestøv og du nærmer deg Fujiya & Miyagis spesielle oppskrift.
http://www.myspace.com/fujiyaandmiyagi

ASEL & SKATEBÅRD (DJ-SET)
Asel er en av drivkreftene bak den elektroniske musikkscenen i Bergen, både som arrangør av klubber, konserter og som platesnurrer. I tillegg til å reise land og strand rundt som dj er han også sjef for Ekkofestivalen og The Fix. Han har tidligere stått bak massevis av klubber og arrangementer som bla den legendariske klubben Elektra (1999-2004), samt en endeløs rekke konserter. Sammen med Mikal Telle utgjør han også klubbkonseptet/dj-duoen Hot!Hot!Hot! som har en imponerende liste spillejobber bak seg. Med seg denne kvelden har han også Ørstas store sønn Skatebård. Han har de siste årene bygget seg opp et navn som en av verdens fremste leverandører av modernistisk italo-inspirert disko, elektro og tekno. Det er uvisst hva som er mest komplekst; maskinene han spiller på eller mannen selv, men musikken har likevel et enkelt budskap – DANS!

FEMI KUTI & THE POSITIVE FORCE
Afrobeatens kronprins Femi Kuti er sønn av den legendariske nigerianske musikeren og opprøreren Fela Kuti, en pioneer og legende innen sjangeren. Femi Kuti's dansevennlige afrobeat er populær i storbyenes klubbmiljøer og med et orkester som består av inntil 20 personer inkludert perkusjon, blåsere og kvinnelige dansere, er Femi Kuti & The Positive Force en garantist for en festaften av de sjeldne. Afrobeat-sjangeren har fått en renessanse i den vestlige verden de siste årene, ikke minst takket være band som Vampire Weekend og andre indie-artister som på en smart og ytterst vellykket måte har tatt inn afrikanske rytmer i sin musikalske miks. Femi Kuti har opptrådt på Bergenfest og Nattjazz tidligere, og stemningen har stått i taket hver gang. Etter konserten er bare å danse seg videre til Kvarteret hvor Klubb Kannibal fortsetter festen.
http://www.myspace.com/femikuti

KLUBB KANNIBAL
Klubb Kannibal-gjengen er Bergens egne verdensmusikk-predikanter, som med sitt kannibal-prosjekt byr opp til gjennomførte helaftner med en blanding av livemusikk, jamming og dj-ing. Sjangermessig beveger de seg med stor letthet mellom det eklektiske og rytmiske, mellom disco, afrobeat og naturligvis Vestlandets egen West Coast-stil. Om vårt Bergensklima ikke alltid er like varmende for kropp og sjel, skaper i alle fall en hver Kannibal-kveld en tropisk opplevelse. Det er bare Kannibal som er i stand til å skape et slikt klima i byen – med eller uten veggtapet bestående av kokosnøtter, palmer og laguner. Glem derfor alt som heter globetrotting når Audinho, Svensson og Ketil setter i gang sitt tropiske maskineri.
http://www.klubbkannibal.blogspot.com/

ITALIANS DO IT BETTER LABEL NIGHT:
Labelen Italians Do It Better gir ut den deiligste skeive og sløye disco du kan tenke deg. Med lavmælt sexy vokal til a la Goldfrapp og Marianne Faithfull på sitt mest sensuelle. Produksjonene er repetative og seige, med tekster som handler om forfengelighet, teknologi, lengsel og byturer. På Fix er det klart for et eget program med artister fra dette fantastiske lille plateselskapet.
http://www.vivaitalians.blogspot.com/

GLASS CANDY
I over ti år har duoen Glass Candy (Johnny Jewel & Ida No) i det stillet jobbet for en revolusjon innen disco sjangeren. Bandet ble startet på midten av 90-tallet, og på den tiden var folk flest mer interessert i rufsete skranglemusikk enn moderne disco, og Glass Candy eksperimenterte med flere forskjellige utrykk, men det store gjennombruddet kom med utgivelsen av albumet B/E/A/T/B/O/X først for et par år siden. Deres retrofuturistiske, cosmic/spaceinspirerte discolåter har resultert i en stor tilhengerskare og stadig økende popularitet. Dette er en konsert vi har ventet lenge på, Glass Candy skulle egentlig spille på Ekkofestivalen i 2009, men måtte dessverre avlyse, nå er de endelig tilbake.
http://www.myspace.com/glasscandy

MIKE SIMONETTI (DJ-SET)
Mike Smonetti er mannen bak plateselskapet Italians do it better og grunnla også i sin tid det annerkjente post-punk/noise labelet Troubleman Ltd. Som dj kan vi forvente oss hans særegne blanding av klassisk Bobby O, Georgio Moroder disco, gjerne blandet med en god dose klassisk rock, og mer eller mindre esoterisk dansemusikk.
http://www.myspace.com/troubleman

DESIRE
Før Glass Candy konserten får vi også servert materiale fra Johnny Jewels sideprosjekt Desire, sammen med vokalisten Megan Louise, og Nat Walker fra Chromatics på trommer og synth. Deres første album med den noe misvisende tittelen ”II” kom på høsten 2009, en samling besttående av 7 låter som balanserer fint mellom å være dansegulv materiale på den ene siden og fantastisk behagelig lyttemusikk på den andre.
http://www.myspace.com/primitivedesire

N.A.S.A
Sam Spiegel (Squeak E. Clean) and Ze Gonzales (DJ Zegon) er to dj'er/produsenter som har snurret i gang N.A.S.A. en forkortelse for North America/South America. Navnet refererer til prosjektets ekstremt brede samarbeidsfaktor. I 2009 kom deres første utgivelse The Spirit of Apollo, et samarbeidsprosjekt hvor gjestelisten er så lang og innholdsrik at det nesten høres ut som en gigantisk bløff. Men den er absolutt er ekte og på plate resultatet en uventet banding av ulike sjangre og personligheter med gjester som bla. Tom Waits, Ol' Dirty Bastard, Santogold, MIA, Karen O (Yeah Yeah Yeahs), Cool Kids, Dj AM, Amanda Blank og David Byrne. Gjesteartistene har de nok ikke med seg til Norge, men vi kan love et lass med dansere, glimrende underholdning og en fest du sent vil glemme.
http://www.myspace.com/nasa

DEFINITION OF ILL (DJ-SET)
Gjennom flere år har Def iLL etablert seg som et solid navn innenfor den norske hip-hop scenen som klubb- og konsertarrangør. Dj NuTeQ, Max Million & Mats Dawg utgjør et dynamisk og kommuniserende lydsystem som alltid holder tett kontakt med publikum. Ikke bare er Definition of ill mestre innen sin sjanger, de er heller ikke redde for å blande inn rytmer og elementer fra annen elektronisk musikk. De siste årene har Dj Nuteq også stått bak arrangementene ElektrOdysse, maratonkvelder som gjerne varer i 12 timer der han spiller seg gjennom musikkhistorien og viser sin unike kompetanse innen elektronisk musikk.
http://www.myspace.com/thedefinitionofill

PORTICO QUARTET
Portico Quartet fra London er Jack Wyllie (saksofon), Duncan Bellamy (perkusjon), Milo Fitzpatrick (kontrabass), and Nick Mulvey (perkusjon). De unge musikerne, har på kort tid etablert seg i toppsjiktet innen engelsk musikkbransje. Debutalbumet "Knee-deep in the North Sea" ble av magasinet Time Out kåret det til årets jazz album. Portico Quartet er nå ute med sitt andre album, "Isla", på prestisjetunge Real World som er eid av Peter Gabriel. Albumet er produsert av legendariske John Leckie, kjent for å ha formet såvidt ulike artister som Radiohead, Dove, Stones Roses samt Rodrigo & Gabriela og Papa Wemba. Musikalsk blander Portico Quartet elementer fra jazz, verdensmusikk, rock og samtidsmusikk, som sammen med en ungdommelig og frisk tilnærming har gjort bandet til en stor favoritt i mange kretser.
Portico Quartet presenteres i samarbeid med Ståoppjazz.
http://www.myspace.com/porticoquartet

NABOVARSEL (DJ-SET)
Musikk og klubb-kollektivet Nabovarsel, har siden oppstarten for over 5 år siden, utviklet seg til å bli en viktig aktør i Bergen musikk-miljø. Med en utrettlig vilje til produsere inkluderende, kvalitetsbeviste klubbkvelder og jobbe for å bedre tilbudet av elektronisk dansemusikk mellom de syv fjell. Kjernen av Nabovarsel-kollektivet består av produksjonstalentet Njaal som er kjent for å være av Bergens ypperste techno og house DJ’er, Sanhueza som står bak programmet Discopolis på Studentradioen i Bergen, der klubbliv og elektronisk musikk blir satt under lupen og ikke minst Romskip og Planeter som er kjent for å være en av Bergens mest teknisk komplette DJ’er.
http://nabovarsel.info/

PASTOR (DJ-SET)
DJ Pastor er sjef for det Bergenske mikro-plateselskapet Untz Untz Records, han er produsent, klubb-promotør og veldig glad i å skrive om musikk på internett. Sjekk bla ut hans egen untz untz blogg . Han arrangerer jevnlig klubbkvelder på byens spillesteder. Pastors interesse for dj-ing startet allerede på nittitallet da han stjal en platespiller og scratchet i stykker farens gamle Finn Eriksen-plater, men det er fint lite Finn Eriksen og finne i dj-bagen hans nå for tiden. Der finner du gjerne heller en blanding møysommelig utvalgt disco, house og andre spennende former for dansemusikk. Pastor kommer egentlig fra Stord, men flyttet til metropolen Bergen i 2003 for å jobbe videre med sin lysende karriere som dj og formidler av ny musikk.
http://www.untzuntzbergen.blogspot.com/